Expert in presentatie
Standaard of maatwerk
Design én productie
Milieubewust
Klantportalen
Internationaal salesteam
Swipe to the left

De 4 voordelen van POS displays

De 4 voordelen van POS displays
25 maart 2020

De voordelen van POS-Displays

POS staat voor point of sale. Hiermee worden promotiematerialen zoals displays of banners bedoeld. Deze promotiematerialen worden op strategische plekken in een winkel geplaatst ter promotie van een bepaald product. Het gebruik van promotiemateriaal in uw winkel biedt veel kansen en voordelen. Maar welke voordelen heeft promotiemateriaal precies?


1. Product communicatie

Via promotiemateriaal is het mogelijk om producteigenschappen te vermelden en te benadrukken. Gebruik bijvoorbeeld een display om uw klanten op de hoogte te stellen van de unieke eigenschappen van uw product. Wij raden aan deze informatie te verwerken in een visueel aantrekkelijk display. Dit trekt de aandacht waardoor bezoekers sneller overgaan tot de aankoop van het product. Vooral bij de introductie van nieuwe producten biedt POS-materiaal een enorme kans. Als er geen vraag naar een product is, dan is het belangrijk dat er vraag naar het product gecreëerd wordt. Deze vraag creëert u door een display in de winkel te plaatsen. Communiceer de voordelen van de producten goed op de product display!


2. Impulsaankopen van de klant stimuleren

Door promotiemateriaal worden impulsaankopen gestimuleerd. Slechts 30 procent van de aankopen zijn vooraf thuis bepaald en de overige 70 procent van de aankoopbeslissingen gebeuren in de winkel. Het meest bekende voorbeeld hiervan is een impuls aankoop bij de kassa. Deze kunnen gestimuleerd worden door bijvoorbeeld een toonbank display. Door gebruik te maken van promotiemateriaal, zoals een kartonnen displays, geeft u uw product naar keuze extra aandacht. Meer aandacht voor het product leidt tot meer aankopen. Een display is daarom een goede manier om impulsaankopen te stimuleren. Belangrijk is dat de boodschap van de display op ooghoogte wordt gecommuniceerd.

Een ander voorbeeld is een spaaractie. Als u een spaaractie heeft, kunt u impulsaankopen stimuleren door bepaalde producten te verbinden aan de spaaractie. U dient deze producten vervolgens te communiceren naar de klant, bijvoorbeeld via kartonnen displays. Neem als voorbeeld een blik soep waarbij de klant niet één maar twee zegels of punten ontvangt bij aankoop hiervan. Hierdoor worden impulsaankopen ook gestimuleerd in de winkel.


3. Vergroten van de naamsbekendheid

POS-materiaal dient weldoordacht te worden ingezet. Bind uw merk aan bepaalde spaaracties, producten en boodschappen. Als uw naam ergens aan verbonden wordt, zal een klant namelijk bij bepaalde producten aan uw merk denken, mits deze goed zijn bevallen in het verleden. Daarom is het zaak om het POS-materiaal zorgvuldig in te zetten. Zet uw merk groot op de displays, banners of borden. Hierdoor blijft uw merk beter in het hoofd van de klant hangen. Dit zal ertoe leiden dat het effect van POS-materiaal ook op lange termijn zichtbaar is.


4. Stijging in verkoop

De doelen van POS-materiaal kunnen verschillen, maar om uw winkel draaiende te houden is maar één ding belangrijk, namelijk de verkoopcijfers. Het stimuleren van impulsaankopen, het communiceren van producteigenschappen en het vergroten van de naamsbekendheid van uw merk, zal uiteindelijk leiden tot een stijging in verkoop. POS-materiaal biedt veel mogelijkheden, maar dient doordacht te worden ingezet. Op deze manier is het goed voor zowel korte als lange termijn.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en wenst u deze eindeloze opties? Uw eigen POS-materiaal ontwerpen kan snel en eenvoudig via ons gebruiksvriendelijk systeem. Met tientallen jaren ervaring kunnen wij u een breed aanbod in kennis en materialen aanbieden. Al ons materiaal is volledig te personaliseren. Neem een kijkje in onze webwinkel of neem gerust contact op voor verdere informatie.

Nieuwsbrief ontvangen?