Expert in presentatie
Standaard of maatwerk
Design én productie
Milieubewust
Klantportalen
Internationaal salesteam
Swipe to the left

Historie Endless Branding

Historie Endless Branding
12 oktober 2020

Uit de oude doos


Endless Branding kent een rijke geschiedenis. Wij nemen u graag mee naar begin jaren 80 toen Luc Roels zijn bedrijf ‘Roels Display’ gevestigd te Antwerpen oprichtte. In de jaren daarvoor werkte hij bij een grote verpakkingsgroep. Displays waren vooral een fenomeen uit de States, bij ons was de winkeldisplay toentertijd nog niet zo bekend. Binnen de meeste kartonnage bedrijven lag de focus op het produceren van verpakkingen en niet op de productie van displays. De meeste A-merken wilden echter hun eigen identiteit verder vormgeven binnen de bestaande retailbranche.


Na enkele wisselingen van eigendom versterkte dhr. Walter Buelens jaren later het team als commissaris/adviseur, hij adviseerde Luc over de bedrijfsvoering van Roels Display. Walter nam uiteindelijk rond 1998 Roels Display over en Luc verhuisde naar de Verenigde Staten om daar zijn carrière voort te zetten met de verkoop van design software. Inmiddels had Roels Display zoveel naamsbekendheid in de markt dat ervoor gekozen werd om deze naam in de nieuwe bedrijfsnaam te verwerken. Roels Display werd ‘New Roels Display' een knipoog naar "nieuwe regels" ivm wisseling van eigendom.


In 1999 startte Peter Janssen als export manager voor de Nederlandse markt bij New Roels Display. Hij was sinds 1991 werkzaam in de grafische industrie en had door zijn arbeidsverleden bij een toeleverancier reeds in de keuken mogen kijken bij vele bedrijven binnen de grafische sector en de reclame sector. De display markt was op dat moment booming en ook vanuit Nederland ontstond steeds meer vraag naar displays. Peter richtte in 2000 ‘New Roels Display Nederland’ op gevestigd te Maastricht.


New Roels Display breidde behalve naar Nederland ook uit naar Frankrijk. Om de communicatie beter Internationaal te kunnen afstemmen ontstond ‘NRD’, een naam die in de verschillende talen beter was uit te spreken zonder dat de historie volledig werd uitgewist.


Het was tijd om het kantoor aan huis uit te breiden waardoor Peter in 2005 besloot een eigen onderkomen te bouwen in Beek, compleet met eigen modellen studio en een beperkte productie. Stilaan veranderde de markt van conventionele druktechnieken naar digital print en daarmee ging ook het productieproces steeds meer digitaal. Vanaf deze periode ging steeds meer zeefdruk en offset productie van België naar Nederland. Inmiddels zijn we zo’n 15 jaar verder en is er in Beek een bedrijf ontstaan met een moderne productie faciliteit waar de laatste technieken gecombineerd worden met een in-house design studio zowel in beeld als vorm. Een ideale uitvalsbasis die vanuit België en Duitsland goed te bereiken is.


Maar het retail landschap stond niet stil en veranderde steeds sneller. Retailers waren op zoek naar custom made oplossingen en naast fysieke winkels ontstonden de online webshops. Flexibiliteit en snelheid werden de toverwoorden en "Endless Branding" werd als concept gelanceerd binnen NRD. Om niet veel later als enige merk te worden gebruikt, vanaf toen zijn we als Endless Branding verder gegaan. Deze naam voeren we nog steeds en dekt de lading van onze eindeloze mogelijkheden.


Inmiddels zijn we tientallen jaren verder en zijn we uitgegroeid tot een full service bureau dat van design tot productie en uiteindelijke installatie op de winkelvloer, een breed aanbod van Point of Sale materialen levert van hoogwaardige kwaliteit. Een team van specialisten kent alle ins en outs van de branche of het nu gaat om augmented reality of onze state of the art client portals. U bent uiteraard van harte welkom in onze showroom en ook onze moderne productie faciliteit is zeker een bezoekje waard. Maak snel een afspraak en brainstorm met onze adviseurs en designers over uw toekomstige POS campagne. Daag ons uit...wij geven uw boodschap vorm!


Nieuwsbrief ontvangen?