Expert in presentatie
Standaard of maatwerk
Design én productie
Milieubewust
Klantportalen
Internationaal salesteam
Swipe to the left

Maak kennis met: Bart

Maak kennis met: Bart
6 augustus 2020

Bart is 30 jaar oud en woonachtig in Berg a/d Maas. Hij is een van onze designers en werkt bijna 5 jaar voor Endless Branding.


Hoe ben je bij Endless Branding terecht gekomen?

In de periode na mijn studie was ik nog een periode als zelfstandige werkzaam. Toentertijd hield ik me als ZZP’er bezig in de interieur-vormgeving en bouw waar ik de studie hiervoor had afgerond in Mechelen(BE). Uiteindelijk ben ik via mijn zusje terechtgekomen bij Endless Branding, waar ik inmiddels bijna 5 jaar werk.


Wat is je functie en wat houdt deze functie in?

Als designer houd je je bezig met het ontwerpen van (nieuwe) producten. Het ontwerpproces begint bij de klant. De klant heeft meestal een wens van hetgeen hij wil promoten in de winkel, hij heeft ideeën en soms ook al een impressie in gedachten. Vaak is het streven dat een X-aantal producten aan de man worden gebracht. Met deze informatie in ons achterhoofd gaan wij stoeien en kijken wat onder het gewenste budget mogelijk is.


Hierna volgt het technische verhaal. Het product moet stevig zijn en alle verbindingen moeten kloppen. Vervolgens sturen wij het stansmes door naar de klant, ontvangen en plaatsen wij het artwork en controleren wij of de print klopt. Indien het volledige plaatje klopt dan wordt het product geproduceerd in de productie.


Natuurlijk komt het ook wel eens voor dat een klant niet volledig weet wat hij wil. Ook in die gevallen zijn wij er om te adviseren en om de klant bij de hand te pakken.


Wat vind je persoonlijk het leukste project waar je aan hebt gewerkt?

Er zijn ontzettend veel leuke projecten, dus dat is een lastige vraag. Enerzijds kan de uitdaging in de technische fase zitten en anderzijds kan deze uitdaging in de visual fase zitten. Als ik dan toch een keuze moét maken dan gaat mijn voorkeur uit naar de creatievere projecten voor klanten als Lego en Bison.


Al die verschillende projecten maken het werk ook zo leuk. Bij ieder project begint weer een nieuwe uitdaging. Hierdoor ben je voortdurend bezig met het bedenken en ontwerpen van nieuwe dingen. Uiteindelijk moet een product verkocht worden aan de klant en is het belangrijk dat je elke keer opnieuw een mooi ontwerp aanlevert.

Nieuwsbrief ontvangen?