Expert in presentatie
Standaard of maatwerk
Design én productie
Milieubewust
Klantportalen
Internationaal salesteam
Swipe to the left

Waarom op karton bedrukken zo populair is

Waarom op karton bedrukken zo populair is
22 januari 2020

Al meer dan 200 jaar wordt karton gebruikt voor verschillende soorten toepassingen. Het is perfect materiaal om verschillende soorten vormen van te maken. Het is goed te snijden, buigen en lijmen. Waarschijnlijk heb je vroeger als kind ook wel eens een hut gemaakt van die grote doos waarin de wasmachine werd geleverd. Maar waarom zijn we nou zo fan van dit materiaal?


Duurzaam alternatief

Vooral door de ophef over de plastic soep die is ontstaan zijn wij als maatschappij veel meer bezig met het kijken naar alternatieven van plastic. Karton wordt hierin steeds populairder. Kijk maar naar de kartonnen rietjes en hamburger doosjes die je al krijgt bij verschillende fastfoodketens.

Karton is licht, stabiel en volledig recyclebaar. Hierdoor mag je het zeker een milieuvriendelijk materiaal noemen. Zonder dat je er waarschijnlijk over nadenkt kunnen veel producten worden vervangen door een kartonnen alternatief. Denk ook eens aan de stoel waarop je zit of die lamp op jouw bureau. Aan het eind van hun levensduur kunnen deze materialen allemaal worden gerecycled.


FSC® gecertificeerd

Wij mogen met trots zeggen dat al onze kartonnen producten beschikken over een FSC keurmerk ! Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld middels verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer hebben we het over de bescherming van het leefgebied van planten en dieren. Ook respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders hoort hierbij. We hebben het ook over hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt dan minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden.

Bij certificering stelt een zogenaamde derde partij, de certificeerder, vast dat een bedrijf zich aan de regels houdt. Die regels zijn vastgelegd in een standaard. Door het FSC materiaal te gebruiken dragen wij direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.


De voordelen van Re-board karton

Niet voor niets vormt re-board de basis van veel onze producten. Reboard zijn multifunctionele sandwichpanelen die op meerdere manieren kunnen worden gebruikt. Gezien onze ervaring met reboard, in combinatie met de creativiteit van onze specialisten, is er veel mogelijk.

We vertellen je graag meer over de voordelen van reboard ten opzichte van andere materialen. In deze blog lees je er meer over:


  • Ruimtebesparend & lichtgewicht
  • Flexibele maatvoering
  • Merkbeleving en informatievoorziening
  • Mogelijk in vele toepassingen


Ruimtebesparend & lichtgewicht

Veel van onze producten kunnen ‘plano’ worden aangeleverd. Dat wil zeggen dat je het product ontvangt in delen en zelf kunt opbouwen. Dit bespaart enorm veel plek in het transport. Gelukkig zijn al onze ontwerpen heel makkelijk op te vouwen.

Door de speciaal geperste honingraatstructuur is het materiaal enorm sterk en toch zo licht als een veertje. Wel zo handig als je dit zelf moet vervoeren naar bijvoorbeeld verschillende evenementen. Na het evenement ruim je jouw product makkelijk en snel op door hem weer uit elkaar te halen. Dit bespaart ook nog eens veel ruimte in je opslag.


Flexibele maatvoering

Een ander groot voordeel is dat karton in veel verschillende afmetingen leverbaar is. Zo is bijna ieder denkbaar ontwerp mogelijk, hele kleine en hele grote. Wij gaan aan de slag op basis van jouw ideeën. Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld een raceauto voor Redbull mogen maken van reboard. Ons personeel beschikt over de juiste kennis van materialen en technieken om je hierin te assisteren.


Merkbeleving en informatievoorziening

Re-board karton is prima te bedrukken. Door de harde en egale buitenkant is het de perfecte ondergrond voor de mooiste afdrukken. Zoals bijvoorbeeld de naam en logo van je organisatie, of heel specifiek de naam van het product waar we het over hebben. Daarnaast is er nog veel meer mogelijk qua kleuren en patronen. Zoek je iets opvallends, origineels of creatiefs? Dan hoef je niet verder te zoeken! Je kunt er dus heel goed je marketing- en productinformatie op kwijt. Ieder ontwerp is uniek en past precies bij jouw specifieke wensen.


Mogelijk in vele toepassingen

Zoals eerder benoemd is reboard het ideale materiaal voor verschillende toepassingen en producten. Re-board bedrukken kan enkelzijdig of dubbelzijdig, met eigen ontwerp of met hulp van onze traveling designer. Middels speciaal snijmateriaal is het mogelijk om iedere gewenste vorm te creëren. Hierdoor wordt het veel gebruikt voor het produceren van POS (ook wel point of sales-materiaal genoemd) zoals bijvoorbeeld kubussen, displays, etalagemateriaal, tafels, stoelen en reclamemateriaal.


Corona

Vooral in de tijd waarin we leven is het enorm belangrijk om een veilige en prettige werkomgeving te kunnen creëren. Re-board karton kan dan ook goed gebruikt worden voor coronaschermen, communicatieborden of een desinfectie meubel.


Kom met ons in contact

Heb je al een ontwerp wat je graag zou willen maken van re-board karton? Of heb je een idee in gedachten maar weet je niet precies hoe je dit het beste kunt uitwerken? Met tientallen jaren ervaring kunnen wij een breed aanbod van kennis en materiaal aanbieden. Al het materiaal is volledig te personaliseren. Bekijk onze webwinkel of neem gerust contact met ons op voor verdere informatie.

Nieuwsbrief ontvangen?